Stationsplein
Door Kees Bakker

Foei

Lelystad - Uit de categorie 'Storm in een glas water': VVD-raadslid Bart Schopman twittert dit weekend ‘Zodra er een IQ- of intelligentietest verplicht is alvorens je mag stemmen, dan zie je dat de PVV en FvD met nog een paar partijen geen enkele zetel weten te bemachtigen’. Foei. Niet alleen is het niet waar, het is ook niet erg grappig.

Het werpt, een voorzet die ik niet kan laten liggen, de vraag op of Schopman zelf wel zou mogen stemmen als er zo’n test was.

Je vraagt je in ieder geval af wat de gemoedstoestand van hem was, en zijn intoxicatiegehalte, toen hij dit twitterde. Bij dit soort tweets weet je dat er gedonder van komt. Of zijn positie nu op het spel staat? U weet bij het per perse gaan van dit nummer waarschijnlijk meer daarover dan ik nu. Maar ach, laat de jeugd fouten maken. En ver van twitter blijven. Des te meer een bewijs voor mijn opmerking van vorige week dat Twitter sociale incontinentie is.

Nog een VVD-vergissing in deze campagnetijd: de VVD raadt zijn eigen kandidaten voor de provinciale verkiezingen af om over Lelystad Airport te praten. Dat staat volgens de NOS in een intern bericht aan de kandidaten. De VVD-top vermoedt dat de partij daar namelijk niets mee te winnen heeft.

Dat kan een historische vergissing zijn. Want zoals uit het onderzoek van de drie regionale omroepen onlangs bleek, staat een meerderheid van de inwoners van Flevoland, Gelderland en Overijssel ‘tamelijk’ tot ‘zeer positief’ tegenover de ontwikkeling van Lelystad Airport tot passagiersluchthaven. En de VVD is één van de weinige partijen, in de Tweede Kamer in ieder geval, die hoe dan ook voor die ontwikkeling is. Dat lijkt me een electorale kans die je niet zou moeten laten liggen.  Ten slotte raden de actiegroepen uit Overijssel, Gelderland en Flevoland die tegen het vliegveld zijn kiezers ook aan om GroenLinks en de SP te stemmen.

Lees ook: Raadslid Bart Schopman geen lid meer van VVD-fractie Lelystad