Antonius Zorggroep nu ook actief in Dokter Jansencentrum

Emmeloord - Voor een deel van het zorgaanbod van de Antonius Zorggroep in Emmeloord wordt vanaf deze week gebruik gemaakt van het Dokter J.H. Jansencentrum. Dit is een extra locatie, in aanvulling op het bestaande zorgaanbod aan de Urkerweg 4.

Zo verhuist de polikliniek dermatologie deze week naar het Dokter Jansencentrum. Voor bloedafname of inleveren van lichaamsmateriaal (bijvoorbeeld urine) kunnen inwoners van de Noordoostpolder en Urk nu ’s morgens ook in het Dokter Jansencentrum terecht. Ook kan er een MRI-scan worden gemaakt.

Gemeente is nu eigenaar pand

De gemeente Noordoostpolder is sinds afgelopen donderdag officieel eigenaar geworden van het gebouw. Bij de overname heeft de gemeente alle bestaande huurovereenkomsten overgenomen.

Regie op zorg

Wethouder Marian Uitdewilligen: 'We zijn blij dat de Antonius Zorggroep de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder en op Urk van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen overneemt. Als gemeente zetten we ons in voor goede zorg aan de inwoners. Dit was voor de gemeente de reden om het voormalige Dokter Jansencentrum te kopen. Door het gebouw in eigendom te hebben, kan de gemeente meer regie voeren op het zorgaanbod in de Noordoostpolder. We willen een  goede zorgketen, dat wil zeggen een goede samenwerking tussen de verschillende vormen van zorg zoals de ziekenhuiszorg, huisartsen en thuis- en revalidatiezorg'.